Oldalak

2017. augusztus 21., hétfő

T A L L Ó Z Ó...

Szüreti előzetes


A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szerint "szép évjárat" lesz borból az idei. Mint mondta, jó ütemben indult a szüret, előfordult, hogy a korai fajták szedését augusztus elején megkezdték, most is pár nappal előbbre vannak a gazdák a megszokott ütemnél. A száraz meleg nem kedvez a gombák terjedésének, ami jót tett a szedés előtt álló termésnek. Első becslések szerint mennyiségileg is jó terméssel, 4-4,5 millió mázsa szőlővel számolnak az idén, amiből körülbelül 3 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe. (f:mti)

Eltűnhet a tavaszi árpa

Az éghajlatváltozás legnagyobb vesztese a tavaszi árpa, ami idővel el is fog tűnni Magyarországról. A csapadékeloszlás, a tenyészidőben egyre gyakoribb csapadékhiány nem kedvez ennek a kultúrának.

Napraforgó - bemutatók

A bemutatókról szóló tudósítást egyedi köntösben tálaljuk, tájékoztatva az olvasót azokról a technológiákról, koncepciókról, amelyek a KOCKÁZATMINIMALIZÁLÁST, a mai sikeres termesztés egyik kulcselemét tűzték zászlajukra.
Irány a szántóföld! – Napraforgó - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál

Fenntartható fejlődés

A fenntartható mezőgazdaság indikátorrendszerének kialakítása az Európai Unió tagországaira vonatkozóan címmel jelentetett meg egy kiadványt a Központi Statisztikai Hivatal. A fenntartható fejlődés fogalomrendszere az utóbbi évtizedben megkerülhetetlenné vált a gazdasági, társadalmi és környezeti folyamatok értékelésekor.
A tanulmány itt elérhető.

Kedvező juhprognózis

Nemzetközi előrejelzések szerint a következő 10 évben fokozatosan növekszik majd a világ juhtenyésztése, hogy kiszolgálja az egyre emelkedő húsipari igényeket. Agrárpiaci Jelentések Élőállat és Hús c. legfrissebb kiadványát IDE kattintva tekintheti meg.

Aflatoxin-kimutatás

Hazánkban is előfordulhat a kukorica aflatoxin szennyeződése. A veszélyes toxin terménybe kerülését megelőzhetjük, ha időben megakadályozzuk az Aspergillus gombák elszaporodását. A legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb módja az aflatoxin-tartalom csökkentésének az Aspergillus gombák elszaporodásának megelőzése. Ezt a Monitox 1000-rel egyszerűen elvégezhetjük.

Borsör...

A németek új dobása a Wier, egy olyan italkülönlegesség, amely bor és sör keverékével jött létre. A neve is ebből a párosításból jött létre a Wein (bor) és a Bier (sör) szavak felhasználásával. A gyártó 5-7 Celsius fokos hőmérsékleten, fehérboros pohárból ajánlja a fogyasztását. 
Meglepõ húzás: a németek feltalálták a borsört: Új italkülönlegesség jelent meg a piacon.

Nincsenek megjegyzések: