Szüreti előzetes
A Hegyközségek
Nemzeti Tanácsának főtitkára szerint "szép évjárat" lesz borból az idei. Mint mondta, jó
ütemben indult a szüret, előfordult, hogy a korai fajták szedését
augusztus elején megkezdték, most is pár nappal előbbre vannak a gazdák a
megszokott ütemnél. A száraz meleg nem kedvez a gombák terjedésének,
ami jót tett a szedés előtt álló termésnek. Első
becslések szerint mennyiségileg is jó terméssel, 4-4,5 millió mázsa szőlővel
számolnak az idén, amiből körülbelül 3 millió hektoliter bor kerülhet a
pincékbe. (f:mti)
Eltűnhet a tavaszi árpa
Az éghajlatváltozás legnagyobb vesztese a tavaszi árpa, ami idővel el is
fog tűnni Magyarországról. A csapadékeloszlás, a tenyészidőben egyre
gyakoribb csapadékhiány nem kedvez ennek a kultúrának.
Napraforgó - bemutatók
A bemutatókról szóló tudósítást egyedi köntösben tálaljuk, tájékoztatva az olvasót azokról a technológiákról,
koncepciókról, amelyek a KOCKÁZATMINIMALIZÁLÁST, a mai sikeres
termesztés egyik kulcselemét tűzték zászlajukra.
Irány a szántóföld! – Napraforgó - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál
Fenntartható fejlődés
A fenntartható mezőgazdaság indikátorrendszerének kialakítása az
Európai Unió tagországaira vonatkozóan címmel jelentetett meg egy
kiadványt a Központi Statisztikai Hivatal. A fenntartható fejlődés fogalomrendszere az utóbbi évtizedben
megkerülhetetlenné vált a gazdasági, társadalmi és környezeti folyamatok
értékelésekor.
A tanulmány
itt elérhető.
Kedvező juhprognózis
Nemzetközi előrejelzések szerint a következő 10 évben fokozatosan
növekszik majd a világ juhtenyésztése, hogy kiszolgálja az egyre
emelkedő húsipari igényeket. Agrárpiaci Jelentések Élőállat és Hús c. legfrissebb kiadványát IDE kattintva tekintheti meg.
Aflatoxin-kimutatás
Hazánkban is előfordulhat a kukorica aflatoxin szennyeződése. A
veszélyes toxin terménybe kerülését megelőzhetjük, ha időben
megakadályozzuk az Aspergillus gombák elszaporodását. A legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb módja az aflatoxin-tartalom
csökkentésének az Aspergillus gombák elszaporodásának megelőzése. Ezt a
Monitox 1000-rel egyszerűen elvégezhetjük.
Borsör...
A németek új dobása a Wier, egy olyan italkülönlegesség, amely bor és
sör keverékével jött létre. A neve is ebből a párosításból jött létre a
Wein (bor) és a Bier (sör) szavak felhasználásával. A gyártó 5-7 Celsius
fokos hőmérsékleten, fehérboros pohárból ajánlja a fogyasztását.
Meglepõ húzás: a németek feltalálták a borsört: Új italkülönlegesség jelent meg a piacon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése