Oldalak

2017. május 3., szerda

T A L L Ó Z Ó...

Harsányi István-díj

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.
Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2017. évben ismételten pályázatot ír ki, 35 év alatti fiatalok részére.
Beküldési határidő: 2017. június 27-én, 14:00 óráig beérkezően.
A pályázatokat pdf formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Szövetség titkárságára: 1036 Budapest, Lajos u. 103. I. em., innovacio@innovacio.hu.
A pályázati adatlap és az értékelés szempontjai letölthetők a www.innovacio.hu c. portálon a Harsányi István-díj c. rovatból. További információ az Alapítvány Titkárságán (dr. Antos László titkár, tel: +36-1-430-3330, e-posta: innovacio@innovacio.hu).

Légi növényvédelem

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint légi-mezőgazdasági tevékenységgel kapcsolatban jelenleg a következő szervezetek rendelkeznek hatósági engedéllyel:

  • Déldunántúli Repülőgépes Szolgáltató Bt.
  • Fly-Coop,
  • Szemp Air,
  • Urbán Légi Növényvédelmi Kft.
  • Élelmiszerlánc-felügyeleti díj

    Május 3-tól lesz elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 2017. évi elektronikus bevallási felülete. Az élelmiszerlánc-szereplők a NÉBIH weboldalának (www.nebih.gov.hu) E-ügyintézés menüpontjában tehetnek eleget kötelezettségüknek. A befizetéssel kapcsolatos további részletek a hatóság honlapján érhetőek el.  
  • Élelmiszer-rendészek...

    Élelmiszer-rendészek állnak hamarosan munkába egy új törvényjavaslat
    értelmében, akik az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv számára
    jogszabályban meghatározott ellenőrzési feladatokat látnak majd el. Az
    alkalmazottaknak konkrét alkalmassági feltételeknek kell megfelelniük,
    de meglehetősen kiterjedt jogkörrel is fognak rendelkezni. Egyebek
    mellett „testi kényszert” és „vegyi eszközt” is használhatnak az
    intézkedés során az élelmiszerlánccal kapcsolatos egyes törvények
    módosítása alapján.
    Mostantól vasszigorral lépnek fel az élelmiszerpiaci csalók ellen: Rendészek állnak munkába. 
  • Nemsokára apró robotok rohamozzák meg a földeket

    A földeket a jövőben aprócska önműködő robotok művelhetik, miközben az emberekre csak a felügyelet marad, valamint a keletkező óriási adathalmazok kezelése és kiértékelése. Úgy tűnik, a mezőgazdaság feltartóztathatatlanul halad ebbe az irányba, most egy újabb nagy gépgyártó is ilyen jövőt vizionál a számunkra. 
    Nemsokára apró robotok rohamozzák meg a földeket: De mit csinálnak majd akkor a gazdák? 
  • Madarak és Fák Napja

    Madarak és Fák Napja Kishantoson - 2017. május 7.
    Minden év május 10-én a Madarak és Fák Napja a magyar emberek, és különösen a felnövekvő nemzedékek számára a természettel való közeli kapcsolat megteremtését és fenntartását szolgálta az 1902-ben történt bevezetésétől kezdve. E hagyományt felelevenítve és folytatva immár második alkalommal hívnak mindenkit a természet megünneplésére, a természettel való szorosabb viszony megteremtésére, az elmélyülésre, és a lelki-szellemi feltöltődésre. Az egész napos rendezvény során számtalan program szolgálja a legkülönbözőbb korosztályok érdeklődését, de különösen a gyerekekét.
    http://greenfo.hu/programok/2017/05/07/madarak-es-fak-napja-kishantoson-2017  

Nincsenek megjegyzések: