Oldalak

2017. május 22., hétfő

T A L L Ó Z Ó...

Nitrátszennyezési bírságok

Tavaly jelentősen csökkentek a nitrátszennyezési bírságok a 2015-ös évhez képest. Az előírások be nem tartásával kapcsolatos szabálysértések száma a felére esett vissza, így a kirótt összbüntetés csupán szűk 1,5 millió forint volt. Egy kirívó tétel azért akad benne: az adatszolgáltatás nem megfelelő teljesítése miatt kiszabott bírságok száma a háromszorosára növekedett. 
Ettõl rettegett mindenki? - Megússzák a súlyos büntetést a gazdák:

Helyi termék - Tapolca

Az „Egészséges Tapolca, Egészséges Gazdaság” c. program keretében, megszületett Tapolca és környékének helyitermék-márkája.
A csatlakozással kapcsolatos részletes tudnivalók, valamint a letölthető csatlakozási nyilatkozat a helyitermek.tapolca.hu oldalon a letölthető dokumentumok menüpont alatt megtalálhatók.

Csabai Sörfesztivál...

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is.  

Innovációs pályázati lehetőség

Közel 25 milliárd forint pályázható innovációs projektekre a Vidékfejlesztési Programban.  A kérelmeket május 30-tól lehet majd benyújtani.
Innovációra 25 milliárdos pályázat a Vidékfejlesztési Programban: Olyan új projektek támogathatók, amelyekhez még nem kezdtek hozzá. 

Szántóföldi Napok és Agrárgép Show

Az I. Szántóföldi Napok és Agrárgép Show – Mezőfalva május 31-én és június 1-én várja a mezőgazdasági gépek és a növénytermesztési technológiák iránt érdeklődőket. A kiállítás az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye lesz. További információ az esemény honlapján található. 

Módosították az erdőtörvényt

A módosított erdőtörvény megteremti a lehetőséget a szakirányítás és az erdőkezelés támogatására. A jogszabály-módosítás az erdők és az erdőgazdálkodók érdekeit védik, a természet értékeinek megőrzése mellett.
Új idõszámítás jöhet: módosították az erdõtörvényt: 

Kukorica-cipő...

A kukorica értékes táplálékforrás és bioüzemanyag egyaránt. Most azonban a Reebok valami másra, cipőtalp-alapanyagként is használja. A cég kezdeményezésének legfontosabb célkitűzése, hogy cipő teljes egészében megújuló anyagokból készüljön kőolaj melléktermékek helyett, és ha elhasználódott, lebomoljon.  

Nincsenek megjegyzések: