Oldalak

2017. május 24., szerda

Komposztiskola program

Csodák a lábunk alatt! A talajokkal való rablógazdálkodás hozzávetőleg egyharmad részben felelős a klímaváltozásért. Nem mellékes tehát, milyen folyamatok zajlanak a modern, intenzív mezőgazdálkodás területén, veteményeseinkben vagy akár városi kertjeinkben, parkjainkban. Ismerjük-e a szervesanyagok körforgását, tudjuk-e miért öltött immár katasztrofális mértéket élelmiszereink tápanyaghiánya?
A talaj a természet egyik ámultba ejtő szereplője. Olyan, akár egy óriási élőlény. Ha bepillantunk a lábunk alatti világba, tanúi lehetünk annak, hogyan szorgoskodik egymással együttműködve milliárdnyi élőlény a termőföld megújításán.Tőle függ, milyen lesz az életünket biztosító, egészséges, tápanyagdús élelmiszereink minősége. Megnőnek-e árnyat adó erdőink, otthont, táplálékot talál-e bennük az élővilág többi résztvevője.
A program során játékos formában ismerkedünk meg a komposztálás rejtelmeivel, a komposztálható anyagokkal, a veteményeskertünk legfontosabb alapfeltételével: a tápanyagokban gazdag talaj megteremtésének módszereivel.

Nincsenek megjegyzések: