Oldalak

2017. március 26., vasárnap

T A L L Ó Z Ó...

Részletesebb időjárás-előrejelzések

Megújult, térben és időben részletesebb előrejelzéseket közöl a jövőben az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország több mint háromezer települését érintő, Magyarország klimatológiai sajátosságainak nyomán készülő előrejelzés a világ "elismerten legjobb időjárási modelljei" és az előrejelző szakember tapasztalata alapján készül. 
Kövesse az időjárás-előrejelzéseket: Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Téli fagykár bejelentése

Fontos határidőre kell ügyelniük  a gazdáknak: a 2017. évi kárenyhítési évre vonatkozóan, a törvényi előírásoknak megfelelően, a téli fagykár bejelentése 2017. április 15-ig tehető meg. Amennyiben a kárenyhítési feltételeket teljesítő termelő a 2017. évi hozamértékének legalább 50 százalékára releváns biztosítással rendelkezik, akkor a hozamérték csökkenésének 80 százalékát, annak hiányában 40 százalékát kaphatja meg kárenyhítésként.
A téli fagykárok bejelentése a Magyar Államkincstár (MÁK) Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer (MKR) felületén tehető meg.

Zöld Forrás pályázat 2017.

Magyarország környezetpolitikai céljainak – úgy mint a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos-, hatékony- (fenntartható) használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása – a Nemzeti Környezetvédelmi Program ad átfogó keretet. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy e célkitűzések teljesüljenek. A Zöld Forrás pályázat keretösszege 70 millió forint. A pályázatokat 2017. március 22-től 2017. április 21-ig, kizárólag postai úton lehet beadni.
A pályázati felhívás szövegét, a pályázati adatlapot, valamint a pályázati eljárás során végig kötelezően figyelembe veendő beszámoló tájékoztatót itt érhetik el. 

Termelői csoportok és szervezetek támogatása

A Miniszterelnökség 11,29 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg 2017. március 21-én a „Termelői csoportok és szervezetek létrehozása” című pályázati felhívást.  A támogatást a vonatkozó 42/2015. (VII. 22.) FM rendelet alapján elismeréssel rendelkező termelői csoportok a működési feltételeik kialakításához és az elismerés során elfogadott üzleti tervük megvalósításához használhatják fel.
A pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak. 

Nincsenek megjegyzések: