Oldalak

2017. március 13., hétfő

T A L L Ó Z Ó...

Országos Syngenta Borverseny

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre idén összesen 459 nevezés érkezett az ország összes bortermelő térségéből.
A megmérettetésen a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a tokaji borok vitték a prímet, a legjobb tizenhárom borból hetet a történelmi borvidék borászai készítettek.
A díjazottak teljes névsorát megtekintheti ide kattintva.

Vidékjáró...

Múzeumok, kalandparkok és látogatóközpontok széles palettája kínál lehetőséget egy izgalmas osztálykirándulásra. A Vidékjáró magazin 2017-es számában bemutatja egy és kétnapos kirándulási csomagjait, amelyek szerte az országban az aktív kikapcsolódás és természetjárás élményét nyújtják.
Ezekről és más érdekes témákról is olvashat a Vidékjáró idei első számában, amely ide kattintva érhető el.
Kalandra fel!

Orchideák a lakásban

Csütörtöktől látogatható a seregszemle, ahol a rengeteg szép növény mellett választ kaphatunk a tartásukkal kapcsolatos összes kérdésünkre.
Az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltak és ma már mindenkinek van, vagy volt már egy-két cserép orchideája az ablakpárkányon. Tartásuk egyszerű, könnyen és hosszú ideig virágoznak, virágaik színesek, látványosak, ennek köszönhetik népszerűségüket.
A kiállításon a látogatókat a bel- és külföldi kereskedők virágzó orchideák hatalmas választékával várják.

TeSzedd! 7.

2017-ben évszakot váltva, ősszel szervezik meg Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját, ezzel csatlakozunk a nemzetközi Takarítási Világnaphoz. A TeSzedd! évek óta az ország legnagyobb és legsikeresebb közösségi környezetvédelmi akciója, amelyre idén immár 7. alkalommal kerül sor.
További információk:
www.teszedd.hu

Figyeljünk a virágmag vásárlásakor

Sokak kedvelt tavaszi időtöltése a kertészkedés. Olykor azonban a dísznövényeknél is előfordul, hogy a megvásárolt vetőmag nem hozza a várt eredményt. A forgalomba hozott kistasakos-, úgynevezett hobbi virágmagok minőségi követelményeit jogszabályok írják elő.
A tasakon fel kell tüntetni az alapvető termékinformációkat. Ezek közé tartozik a dísznövény magyar és tudományos neve, valamint a fajta neve, amelyek általában egy élethű, színes fotó mellett találhatóak. Szintén kötelező ráírni a csomagolásra a vetőmag forgalmazóját, a tétel egyedi megkülönböztető jelzését (ún. LOT szám, fémzárszám), valamint a tömegére vagy mennyiségére (gramm vagy darab) vonatkozó adatokat.
A minőségi hiba jelezhető írásban a növénytermesztési hatáskörében eljáró járási hivataloknál, illetve a NÉBIH ügyfélszolgálati felületén (ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

A Furmint éve...

A szaktárca - hagyományteremtő szándékkal - 2017-et a Furmint évének nyilvánította azért, hogy felhívja a nemzetközi és a belföldi piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára.
A Furmint évével kapcsolatban döntés született arról is, hogy az idén nemcsak a fehér- és a vörösboros Borkiválóság könyv készül, hanem külön furmintos kiadvánnyal is jelentkezik a Nemzeti borkiválóság Program, emellett meghirdetik a Furmint Országkóstolót is.





Nincsenek megjegyzések: