Oldalak

2017. március 1., szerda

T A L L Ó Z Ó...

Gyümölcsök kistermelői feldolgozása...


Ha igen, vegyen részt az Élelmiszerklub Alapítvány és a K+F Konzervkutató Kft. előadásain. Szezonindító előadások szörpökről, lekvárokról, befőttekről és gyümölcslevekről Budapesten – 2017. márciusban – 4 alkalommal hétfőnként.
További információ és jelentkezési lehetőség az Élelmiszerklub honlapján az alábbi linken található: www.elelmiszerklub.hu/p/alapok-gy

VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú pályázat

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című (VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. április 28. naptól 2019. április 30-ig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 12,64 milliárd Ft. 

Megjelent a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című pályázat 

Bortermelők aktuális teendője

A jelenleg egyszerűsített adóraktári engedéllyel rendelkező termelőknek március 10-ig nyilatkozniuk kell arról, hogy tevékenységüket április 1. után is szeretnék-e folytatni, és ha igen, milyen formában.
A nyilatkozat megtétele kötelező, aki nem nyújtja be, az mulasztást követ el. A törvény szerint az lehet kisüzemi bortermelő, aki az utolsó három borpiaci év átlagában kevesebb, mint évi 1000 hektoliter csendes bort állít elő, illetve csendes bort nem vásárol. Valamint szőlő, és sűrített szőlőmust és finomított szőlőmustsűrítmény kivételével borászati terméket másik tagállamból vagy harmadik országból nem szerez be. Saját előállítású borból évente legfeljebb 10 000 liter palackos erjesztésű habzóbort állít elő, és ebből mindenkori készlete nem haladja meg a 10 000 litert. A csendes bor, valamint a palackos erjesztésű habzóbor előállításán, tárolásán kívül más jövedéki terméket nem állít elő, nem tárol, és nem hoz forgalomba – derül ki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Szakmaközi Szervezet közleményéből.

Később adhatók be a fiatal gazda pályázatok

Az eredeti határidőnél később adhatók be "A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás" elnevezésű pályázati felhívás támogatási kérelmei.
A tájékoztatás alapján a kérelmeket ez év március 1. helyett március 16-tól nyújthatják be a fiatal gazdálkodók. A felhívás tartalmával kapcsolatban további módosítások, szigorítások is hamarosan megjelennek annak érdekében, hogy a kormányzati célokkal összhangban, csak a valós gazdálkodói tevékenységet folytató gazdálkodók nyújthassák be támogatási kérelmeiket - tartalmazza a közlemény.

A legjobb falusi ifjúsági közösség - pályázat

Pályázatot hirdet a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség (MHVISZ) „A legjobb falusi ifjúsági közösség” címmel. A pályázat célja, hogy felkutassa, bemutassa és elismerje a kistelepüléseken működő, példaértékű falusi ifjúsági közösségeket.
A pályázók közül három közösség kap díjazást. Az első helyezett 500.000,- forint, a második helyezett 300.000,- forint, a harmadik helyezett 200.000,- forint közösségi célú, de szabadon felhasználható, vissza nem térítendő pénzügyi támogatást kap.
Jelen pályázat azoknak igazán érdekes, akiknek valóban van mit megmutatniuk. Bármennyire kicsinek tűnhet egy kistelepülésen lebonyolított program, attól az még helyben nagyon értékes.
A pályázati űrlap és a részletes pályázati felhívás a innen tölthető le. A kitöltött, aláírt űrlapot a felhívásban részletezettek szerint az alábbi címre kell elküldeni: legjobbfalusiifjusagikozosseg@gmail.com .
A pályázat benyújtásának határideje: 2017. március 21. 16.00 óra
További információ, kapcsolat
AGRYA Országos Iroda
callcenter@agrya.hu, 06 1 2704874 (munkanapokon 9-17 óra között)
 

 

Nincsenek megjegyzések: