Oldalak

2017. február 3., péntek

Növényvédőszerek és termésnövelő anyagok 2017.

Dr. Ocskó Zoltán - Dr. Erdős Gyula - Dr. Molnár Jenő: Növényvédőszerek, termésnövelő anyagok 2017. I-II.
A korábbi években már megszokott formában jelent meg idén is az engedélyezett növényvédőszerek és termésnövelő anyagok 2017. évi kiadványa. Ebben valamennyi olyan érvényes engedélyű készítmény fontosabb adata feltüntetésre került, amelyre az engedélyező hatóság 2016. december 31-ig forgalombahozatali- és felhasználási engedélyt tett közzé.
A szerkesztők – követve az évtizedek óta megjelenő éves kiadvány szerkezetét – olyan elrendezésre törekedtek, hogy a termelők, kereskedők és minden más érdeklődő könnyen megtalálja a számára szükséges információkat.
Az 1. fejezetben a növényvédő szerek abc-sorrendben követik egymást.
A 2. fejezetben hatóanyag-termék indexet közlünk elsősorban azzal a céllal, hogy egyes növényvédő szereket hatóanyaguk alapján is vissza lehessen keresni.
A 3. fejezetben növényi kultúrák fontosabb károsítói, betegségei ellen használható termékeket soroltunk fel, amelyeket főleg az egy-egy növényvédelmi probléma megoldására készítményt kereső termelők használhatnak.
A 4. fejezet az elsősegély-nyújtási eljárásokról ad részletes tájékoztatást.
Az 5. fejezetben tájékoztatókat és címjegyzékeket találnak.
A kézirat lezárását követően folyamatosan kerülnek engedélyezésre újabb készítmények, ill. jelennek meg egyéb (pl. eseti) engedélyek, gyűjtő csomagolások, amelyekről az engedélyező hatóság weboldalán – www.nebih.hu – illetve a www.neoland.hu címen is kaphatnak tájékoztatást.

Az évente megjelenő kiadványt ajánljuk minden növényvédelemben dolgozó - irányító és végrehajtó - szakember részére, de valamennyi gazdálkodó számára is.

Nincsenek megjegyzések: