Oldalak

2017. február 21., kedd

Biokertész gyakorlati tanfolyam

Az ÖMKi és a Háromkaptár Biokert közösen szervezi:
Biokertész gyakorlati tanfolyam
-Kiskertesek, hobbikertészek, majdani kertészek és más érdeklődők számára-

Jó kertésszé csak a gyakorlat és az idő nevel: ezért egy teljes szezonban, gyakorlati tennivalókon keresztül kísérjük
végig a kert életét a magvetéstől a befőzésig.

A tanfolyam 6 fő alkalomból és 4 fakultatív napból áll (2017. március - szeptember). A fő alkalmak egy teljes szombati napot vesznek igénybe, melyek fél nap elméleti-szakmai alapozásból és fél nap gyakorlatból állnak. A fakultatív napokon nincs elméleti-szakmai oktatás, hanem az ismeretek elmélyítésére, begyakorlására van lehetőség közös munka keretében a kert dolgozóival együtt.

A tanfolyam kifejezetten résztvevő-centrikus: a sorozat részét képezi a segítségnyújtás a résztvevők saját kertjének megtervezésében, a megjelenő károkozók beazonosításában, és fontosnak tartjuk az azonnal hasznosítható, gyakorlati információk átadását közös kertészkedés keretében. Folyamatos a lehetőség a párbeszédre, kérdezősködésre a tanfolyam és a biokertészet vezetőivel, dolgozóival.

A helyszín a Háromkaptár Biokert minősített biogazdasága Tahitótfaluban, amely 2010 óta zöldségközösséget alkot a gazdaság köré szerveződött családokkal. Vezetője Vukovich Daniella, aki a kerti jóságok megtermelése mellett ízletes recepteket is megoszt a blog oldalán.

További részletek a csatolt programban.


Csatolások
biokert_tanfolyam.pdf

Nincsenek megjegyzések: