A legtöbb probléma EU-s szinten a zöldségekkel és gyümölcsökkel, a mogyoróval, mogyorótermékekkel, magvakkal, valamint a hal- és haltermékekkel volt.
A részletes jelentés elérhető a NÉBIH weboldalán:
http://portal.nebih.gov.hu/-/osszegzes-az-eu-elelmiszerbiztonsagi-helyzeterol

Területalapú támogatás

Megjelent az idei egységes területalapú támogatás és az egyéb közvetlen támogatások összegeit tartalmazó rendelet a Magyar Közlönyben .

Hitel a tej és sertéságazat vállalkozásai részére

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kamat és költségmentes hitelt biztosít a kedvezőtlen piaci helyzetben lévő tej és sertéságazat vállalkozásai részére, így az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez kapcsolódóan kiemelt támogatást vehetnek igénybe a tejhasznú tehén, illetve sertéstartással foglalkozó kis-és középvállalkozások. A támogatás a 2016.12.31-ig benyújtott hitelkérelmek alapján megkötött, legfeljebb 1 éves futamidejű, állategységenként legfeljebb 500 000 forint, összesen legfeljebb 50 millió forint összegű új hitelszerződésekhez vehető igénybe.A vállalkozások az igénylőlapot (hitelkérelmet) az Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzatban nevesített szervezetek területileg illetékes irodáiban (www.kavosz.hu) nyújthatják be. 

Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés...

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” című (VP-4-10.1.1.2.-16 kódszámú) felhívás.
A támogatási kérelem benyújtására 2016. november 2. és 2016. december 2. között van lehetőség.
A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 40 milliárd Ft.
Elérhetőség: