Oldalak

2016. szeptember 13., kedd

„Project Everyone”

Hazánkban tavaly 2030 osztály vett részt a 2030-ig kitűzött globális célokért megtartott Világ Legnagyobb Tanóráján, amely hatalmas nemzetközi sikert aratott. Idén szeptemberben is minden magyarországi általános iskola csatlakozhat a kezdeményezéshez. A Világ Legnagyobb Tanórája az első globális oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte, egy időben megismerhetik az ENSZ által azonosított 17 Globális Célt. A kezdeményezés globális partnere az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja.

Az esemény központi eleme a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlap, ahol az iskolák regisztrálhatnak, illetve itt minden részlet elérhető, a tanórák anyagai és segédanyagi is innen tölthetők le.

A tanórát szeptember harmadik hetében, azaz 2016. szeptember 19-23. között tartják meg az általános iskolákban. A Világ Legnagyobb Tanórája tananyagát és kiegészítő anyagait az ENSZ koordinálásával egy szakértői csapat készíti és a főbb világnyelveken teszik elérhetővé. Magyarra fordítás és lektorálás után az anyag változatlan tartalommal elérhető a résztvevő iskolák számára. Mind a tananyag, mind a kiegészítő anyagok csak on-line, letölthető formában érhetők el.


Nincsenek megjegyzések: