Oldalak

2014. március 4., kedd

Biológiai sokféleség...

Egyhangúlag elfogadta a Kormány a biológiai sokféleség megőrzésének 2014-2020 közötti időszakra szóló nemzeti stratégiáját 2014. február 5-én.
A biológiai sokféleség a földi élet, az élővilág változatosságát jelenti. Magyarország európai összehasonlításban is kiemelkedő értékű természeti kincsekkel rendelkezik, változatos ökológiai adottságaink kedvezőek a biológiai sokféleségnek. A biológiai sokféleség és annak megőrzése alapvetően fontos az emberi élet feltételeinek, illetve jól-létünk biztosítása érdekében. Változatos élővilágunk az emberi élethez elengedhetetlen szolgáltatásokat nyújt: többek között elősegíti az egészséges élelmiszerhez, tiszta édesvízhez, tiszta levegőhöz való hozzájutást, élőhelyet és gyógyszer-alapanyagot biztosít számunkra, szerepet játszik a katasztrófák, a járványok és betegségek elkerülésében, hatásainak enyhítésében, valamint az éghajlat szabályozásában. Ezek nélkül a földi élet elképzelhetetlen lenne.
A Nemzeti Biodiverzitás Stratégia azokat a célkitűzéseket és feladatokat tartalmazza, amelyeket a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradása és hanyatlásuk megállítása érdekében el kell érni az évtized végéig.

Nincsenek megjegyzések: