Oldalak

2013. július 6., szombat

Kézműves sörök

Hódítanak a kézműves sörök - egyre különlegesebb termékekkel állnak elő a főzdék 
Új trend formálja a hazai sörgyártást, a kézműves módszerekkel dolgozó főzdék jó minőségű, különleges, a nagyobb boltok polcain nem kapható termékekkel állnak elő, amelyekre egyre nagyobb a kereslet. A statisztika szerint Magyarországon egy ember - beleértve a csecsemőket is - évente több mint 70 liter sört iszik meg. Ennek egyelőre egy viszonylag kis részét kisüzemekben főzik. A rendszerváltást követően főleg családi vállalkozások formájában alakultak kisüzemi sörfőzdék. Számuk az 1990-es évek elején meghaladta a 300-at, azonban a jövedéki szabályok és a piaci helyzet kedvezőtlen változása miatt számuk jelentősen csökkent. Jelenlegi termelésük a hazai sörtermelésnek csupán mintegy 0,3%-át adja. Az új szabályozóktól azonban a termelés felfutását várják.

Nincsenek megjegyzések: