Oldalak

2010. június 16., szerda

Cseber gyűjtési akció...

Tárgy: CSEBER Kft. növényvédő szeres és csávázott vetőmagos göngyöleg visszagyűjtési akciója 2010. évben

Kedves Kolléga,
Köszönöm, hogy a 2009. évben növényvédő szerrel szennyezett göngyölegeit, valamint a csávázott vetőmagos kiürült zsákjait visszaszállította, gyűjtőhelyeink egyikére, ezzel elősegítette CSEBER Kft. munkáját, egyben Ön is eleget tett a felhasználókra vonatkozó kötelezettségeknek.  A növényvédő szerrel szennyezett csomagolóanyag hulladékok visszagyűjtése 2009. évben nagyon jó eredménnyel zárult. 904 tonna növényvédő szerrel szennyezett műanyag csomagolóeszközt, több mint 22 tonna fém, 65 tonna műanyag-papír kombinációjú göngyöleget és 167 tonna vetőmagos papírzsákot gyűjtöttünk össze (hoztak Önök vissza), és ártalmatlanítottunk, hasznosítottunk.
2010. évben is közel 120 gyűjtőhellyel rendelkezünk - gyakorlatilag a mezőgazdasági nagykereskedők - ahol az Önnél lévő üres, háromszor kimosott göngyöleget, és vetőmagos zsákokat térítésmentesen átveszik.
Az akció 2010. évben is folytatódik. Idén 2 gyűjtési időpontot tervezünk:  
  • 2010 nyarán, az aratás előtt 3 - 4 héttel lesz az egyik fő gyűjtési akció.
  • 2010 őszén, novemberben a második koncentrált visszagyűjtési időszak.
Engedje meg, hogy néhány gyakorlati tudnivalóról tájékoztassam:
1. A CSEBER Kft-hez lényegében valamennyi magyar és külföldi gyártó csatlakozott, ezért minden üres háromszor kimosott növényvédő szeres göngyöleget és vetőmagos zsákot a szerződött gyűjtőhelyeink (gyűjtési időszakokban) átvesznek.
2. A 2003 szeptemberében megjelent 103/2003. sz.- a növényvédő szerrel szennyezett csomagolóanyagok visszagyűjtését szabályozó - FVM rendelet szerint, csak a lakossági felhasználásra kerülő 1 liter, 1 kg és ezeknél kisebb csomagolóeszközök kezelhetők kommunális hulladékként. Ettől függetlenül, ha Önök visszahozzák, gyűjtőhelyeink a kiscsomagolás hulladékait is átveszik.
3. Ugyanez a rendelet lehetővé teszi, hogy a felhasználó a saját csomagolóeszköz hulladékát a saját járművével minden külön engedély nélkül visszaszállíthassa a hozzá legközelebb lévő gyűjtőhelyre.
4. A gyűjtőhelyek a göngyölegeket kiszerelési egység szerint veszik át, azaz...db. 5 literes, ...db 10 literes stb. kanna, ..db. 200 literes fémhordó,...db műanyag, papírzsák zsák, stb.. Az átvételről igazolást adnak ki (átvételi elismervény első példánya). Nagy segítség lenne, ha az átadást ennek megfelelően készítené elő.
5. Nagyon fontos, hogy a műanyag kannákat, flakonokat, tartályokat, valóban kimossák, növényvédő szer maradékot tartalmazó csomagoló eszközöket a gyűjtőhelyeink nem vehetnek át
6. A visszagyűjtéssel kapcsolatos valamennyi információ, a gyűjtőhelyeink listája és elérhetőségük megtalálható a www.cseber.hu honlapunkon, kérem, olvasgassa rendszeresen. Nagyon fontos, hogy a visszaszállítás előtt, vegye fel a kapcsolatot az Ön által kiválasztott forgalmazóval.
Sok sikert, hatékony növényvédő szer felhasználást és göngyölegektől mentes, tiszta raktárt kívánok,
Lantos Péter
ügyvezető igazgató

Nincsenek megjegyzések: