Oldalak

2010. április 26., hétfő

Az integrált rendszer

Az integrált rendszer tulajdonságai
Az integrált rendszernek minimálisan két jellemző tulajdonsága van:
1. nem jelent ökológiai gazdálkodást. Az ökológiai gazdálkodás alapjai mások, mint az integrált rendszeré. Az integrált rendszerben széles körben használhatók például a növényvédő szerek vagy műtrágyák, míg az ökológiai gazdálkodási formában nem vagy elenyésző mértékben. Az öko-termékek előállítói nem használhatnak számos olyan alacsony kockázatot jelentő technikát és technológiát, amelyeket az integrált rendszer alkalmazói használnak, egyszerűen csak azért, mert azok nem engedélyezettek.
2. képes alkalmazkodni a különböző feltételekhez. Mivel minden olyan elemet tartalmaz, amely az eljárások közötti egyensúlyon alapszik, és a legkülönbözőbb növényfajokra, termesztési körülményekre alkalmazható.
A rendszer alkalmazásának számos előnye van, amelyek közé a következők sorolhatók:
• csökkentett mennyiségű a vegyszer felhasználás,
• csökken a talajt, a felszíni és altalajvizeket, levegőt szennyező anyagok felhalmozódása,
• javulnak a talajban lévő élőlények életkörülményei,
• javul illetve helyreáll az adott terület biodiverzitása.
Az integrált rendszer szerepe, hogy a gazdák részére olyan információkat adjon, amelyek által alacsony környezeti kockázatot jelentő eljárásokat alkalmazva, széles körben megelőzhetik a növényi betegségeket és kártevőket, magas terméseredményeket érjenek el, és jó minőségű terméket állítsanak elő.

Nincsenek megjegyzések: